Nagyvilág

Piacra csaptak le a vadászgépek, gyerekek is meghaltak

Legkevesebb 25 ember - köztük három gyerek - meghalt a szír hadsereg légitámadásában Aleppó tartományban.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint Atareb falu zsúfolt piacára vadászgépek csaptak le. Az OSDH szerint a halálos áldozatok száma emelkedni fog, mert sok a súlyos sebesült – tudósít az MTI.

A szíriai hadsereg tavaly december 15-e óta fokozta támadásait a szíriai felkelők állásai ellen Aleppó tartományban, illetve az azonos nevű városban, Szíria egykori gazdasági fővárosában, ahol egyes negyedek a felkelők, míg mások a kormányerők ellenőrzése alatt állnak.

A felkelők által közölt videofelvételeken kaotikus jelenetek voltak láthatók, holttestek hevertek az egykori piactér romjai között. Egy másik videón egy nő hozzátartozóját siratta harsány kiabálások közepette. A harmadik felvételen férfi borult egy gyermek fölé, akinek egyik lábát robbanás szakította le. Az nem volt megállapítható, hogy a gyerek meghalt-e.

Aleppó város nagyobbik része 2012 óta a felkelők kezén van. A szíriai konfliktus, 2011 márciusi kezdete óta mintegy százötvenezren haltak meg, és a lakosság fele lakhelyének elhagyására kényszerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik