Nagyvilág

Halálos áldozat volt a riói összecsapásban

A nyomornegyedben megölt táncos miatt indult heves összecsapásokban a hatóságok egy tüntetőt fejbe lőttek Rio de Janeiróban.

A nagyváros Copacabana negyedében a rendőri erőszak ellen demonstráltak tüntetők, akik egy nyomornegyedben megölt táncos miatt vonultak az utcára. A férfi halálának körülményei a hatóságok szerint egyelőre tisztázatlanok, a sajtó viszont arról adott hírt, hogy a táncost kábítószer-kereskedőnek nézték a biztonsági erők, és végeztek vele.

Az eset miatt helyi idő szerint kedden tartott tüntetés heves összecsapásokba torkollott, a rendőrök megsebesítettek egy fiatal férfit. A 30 év körüli tüntetőt fejbe lőtték, a kórházba szállítást követően meghalt.

Az AFP francia hírügynökség helyi jelentése szerint a demonstrálók égő gumiabroncsokból barikádokat emeltek a turisták körében közkedvelt Copacabana környékén, két sugárutat le kellett zárni.

A rendőrség a hat hét múlva kezdődő labdarúgó világbajnokság közeledtével a korábbinál is keményebben lép fel bűnözőkkel és a kábítószerbandákkal szemben a Rio de Janeiró-i nyomornegyedekben. Az akciókban már több vétlen személy is életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik