Nagyvilág

Kompkatasztrófa: Összeverekedtek a gyászolók a rendőrökkel

A dél-koreai hajóbaleset áldozatainak a hozzátartozói szerint a hatóságok tehetetlenkednek.

szerdán elsüllyedt dél-koreai komp utasai közül 256-ot még mindig keresnek.

A katasztrófa áldozatainak a hozzátartozói úgy látják, hogy a hatóságok nem végzik jól a munkájukat. Vasárnap reggel mintegy százan vágtak neki a Szöulba vezető útnak a Csindo szigetén, a mentés központi helyszínén összegyűlt, kétségbeesett rokonok közül, mert a fővárosban is ki akarták nyilvánítani az elégedetlenségüket. A rendőrök azonban útjukat állták a szárazföldre vezető hídon, a gyászolók erővel is tovább akartak jutni. Egyelőre nem tudni, megsérült-e valaki az összecsapásban.

A hozzátartozók szálláshelyét egyébként vasárnap felkereste Csung Hong Von miniszterelnök, és beszélt képviselőikkel.

A mentők vasárnap reggelig 13 újabb holttestet találtak meg a hajóban és hatot a roncs körül lebegve, így a halálos áldozatok hivatalos száma 52-re emelkedett.

A katasztrófa okát még mindig nem tudták kideríteni, de egy feltevés szerint a komp túlságosan éles és gyors fordulót vett, és eközben felborult és elsüllyedt.

A gyanú szerint a kapitány egy kevésbé tapasztalt tengerészre bízta a hajó irányítását, és ráadásul felügyelet nélkül magára hagyta a hajóhídon. A kapitányt szombaton letartóztatták és már vádat emeltek ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik