Nagyvilág

Botrányos Twitter-üzenet Márquez haláláról

"Hamarosan együtt lesznek a pokolban" - ezzel a kommentárral tett közzé egy Castrót és Márquezt együtt ábrázoló fotót a Twitteren egy kolumbiai képviselőnő.

Felháborodást váltott ki Kolumbiában egy politikus Gabriel García Márquez író halálával kapcsolatos üzenete az egyik közösségi portálon.

Maria Fernanda Cabal jobboldali képviselőnő olyan fényképet tett közzé a Twitteren, amelyen a Nobel-díjas kolumbiai szerző a kubai forradalom vezéralakjával, Fidel Castróval látható együtt. A fotó alá ezt írta: “Hamarosan együtt lesznek a pokolban”.

A politikus pénteken törölte a bejegyzést. Pártja, a Demokratikus Központ (Centro Democrático), amelyhez Álvaro Uribe volt elnök is tartozik, közleményben tudatta: megerősíti, hogy büszke az író kiemelkedő munkásságára. Márquez a szépirodalom csúcsára vezette Kolumbiát – írták.

Castróval való barátsága és a kubai forradalom melletti kiállása miatt politikai tekintetben minidig is kritikusan viszonyultak Márquezhez a konzervatívok.

A Nobel-díjas író 87 éves korában, csütörtökön hunyt el. Holttestét még aznap elhamvasztották, de egyelőre kérdéses, hogy hol helyezik örök nyugalomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik