Nagyvilág

Pápákkal lehet utazni Rómában

Az április 27-én szentté avatandó két egyházfő fényképe került fel a római buszokon, metrókon és villamosokon használt menetjegyekre.

Az Atac római városi közlekedési vállalat kétmillió példányban nyomtatott jegyet XXIII. János és II. János Pál pápa fényképével az alkalomra.

A 1,50 euróba kerülő, 100 percig érvényes jegyekre XXIII. Jánosnak (1958-1963) két fekete-fehér, II. János Pálnak (1978-2005) pedig két színes fényképe került fel. A felvételek a l’Osservatore Romano szentszéki napilap archívumából származnak.

A Rómába és a Vatikánba érkező zarándokok és turisták közül sokan elteszik emlékbe a pápákkal díszített jegyeket a használat után. A gyűjtők nem is érvényesítik.

A Vatikáni Rádió szerint hárommillió embert várnak a kettős szentté avatásra. Az ezt megelőző húsvéti ünnepekkel együtt mintegy hétmillió turista és zarándok érkezik Rómába. A tömegközlekedési eszközöket naponta közel félmillió munkába igyekvő római is használja.

Az Atac II. János Pál 2011-es boldoggá avatása és Ferenc pápa 2013-as megválasztása napjaiban is ünnepi menetjegyet bocsátott ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik