Nagyvilág

Diktátorral hirdeti magát egy brit fodrászat

Az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un portréjával kínál férfi vendégeinek akciós hajvágást áprilisban egy londoni fodrászat. A provokatív reklám miatt a londoni észak-koreai diplomáciai képviselet illetékesei kérdőre vonták a tulajdonost, ám ő kitessékelte őket üzletéből - számolt be róla a BBC News.

Az MCM Hair Academy kirakatában látható poszter – amelynek “Bad Hair Day?” felirata az észak-koreai vezető közelmúltbeli rendeletével viccelődik, amely szerint a diákoknak olyanra kell vágatniuk a hajukat, mint az övé – nem csak a követség munkatársainak figyelmét keltette fel, egyre több kíváncsiskodó és turista zarándokol el az üzlethez.

A szalon hirdetése április 9-én került ki az ablakba, a következő napon pedig két, magukat az észak-koreai követség munkatársainak mondó férfi kereste fel a fodrászatot, és az üzletvezetőt követelték.

A fodrászatban dolgozó Karim Nabbach szerint a menedzser azt mondta nekik: “Ez nem Észak-Korea, ez Anglia, mi itt demokráciában élünk, úgyhogy sajnálom, de ki kell fáradniuk a szalonomból”.

Az üzletvezető később a rendőrséget is kihívta, és beszámolt nekik az észak-koreai látogatókról. Kiderült, hogy a követség is megkereste a rendőrséget, amely viszont nem állapított meg törvénysértést. “Azóta nem merült fel semmi gond, de a plakát turistaattrakcióvá vált” – mesélte Nabbach a BBC-nek.

A fodrász arról is beszélt a BBC Radio 4 egy műsorában, hogy a posztert nem politikai állásfoglalásnak szánták, csupán egy “pimasz” reklámkampány volt a cél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik