Nagyvilág

Egyre több áldozatot szed az Ebola

Tovább nőtt a nyugat-afrikai Ebola-járvány áldozatainak száma, a kór már több mint százhúsz emberrel végzett - jelentette be az Egészségügyi Világszervezet.

A WHO adatai szerint eddig mintegy kétszáz – többségében guineai állampolgárságú – embert fertőzött meg a vírus, közülük százhuszonegyen belehaltak a kórba.

Az első megbetegedésekről február elején érkeztek hírek Guineában, a környező országokban a járvány átterjedésétől tartanak. A mali egészségügyi miniszter mindazonáltal kedden bejelentette, hogy negatívnak bizonyult az a tíz, Ebola-gyanús betegtől vett minta, amelyet nemrégiben az Egyesült Államokba és Szenegálba küldtek vizsgálatra – írja az MTI.

Gambia eközben elővigyázatosságból felfüggesztette a guineai, libériai és Sierra Leone-i repülőjáratokat. Yahya Jammeh elnök döntéséről már értesítették az érintett légitársaságokat.

Az Ebola vírusa Afrikában van jelen; vérrel és más testnedvvel terjed. A betegség tünetei közé tartozik egyebek között a hirtelen felszökő láz, hasmenés, hányás és bizonyos esetekben a belső vérzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik