Nagyvilág

Felmentették a gyilkossággal vádolt kisbabát

Pakisztánban történt a bizarr eset. A börtönbe zárt, majd menekülni kényszerült 9 hónapos gyerek ellen megszüntették az eljárást.

Pár napja adtunk hírt arról, hogy Pakisztán keleti részében, Lahor városában letartóztattak egy kilenc hónapos kisfiút, mert részt vett egy rendőrök elleni támadásban. Később távoli rokonokhoz menekítették a gyereket.

A kisbaba egy 30 fős csoport tagjaként szerepelt a vádlottak között, édesapjával együtt. A felnőttekhez hasonlóan előállították és ujjlenyomatot vettek tőle. A csoport tagjait hatósági személy elleni erőszakkal vádolták.

A rendőrök január áramtolvajok ellen léptek fel. A hálózatot illegálisan megcsapoló helyiek csoportja fenyegetően lépett fel az áramszolgáltató embereivel szemben.

Az áramlopás gyakorlata nem ritkaság Pakisztánban, és nem egyszer fordult már elő az is, hogy a tolvajok akár erőszakot alkalmazva álltak ellen a tevékenységüket felszámolni próbáló szakembereknek és az utóbbiakat segítő biztonsági alkalmazottaknak.

A kisfiú édesapja is benne volt a csoportban, és a gyermeket is a karjában tartotta a rendőrségi intézkedés idején.

Az eset igazolni látszik a pakisztáni igazságügyi rendszert és rendőrséget érő bírálatokat, amelyek szerint gyermekek sem mentesülhetnek a kétes eljárások alól.

A vádlottak ügyvédje mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy a felmentő ítélet is segít abban, hogy a jövőben hasonló esetek ne történhessenek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik