Nagyvilág

Kényszerleszállás egy harapós utas miatt

A részeg férfi nemcsak a légiutaskísérőt támadta meg. Börtönbüntetésre számíthat.

A Nordwind Airlines utasszállítója Asztrahanyban volt kénytelen megszakítania az útját, miután az egyik orosz utasa felöntött a garatra és előbb ordibálni kezdett, majd ököllel csapkodta az üléseket és a gép falát.

Amikor a légiutaskísérő nő megpróbálta megnyugtatni, a férfi lökdöste őt, majd megharapta. Ugyanígy járt az ittas utas barátnője is, sőt több más útitársa, akik megpróbáltak a hölgyek védelmére kelni. Végül győzött a túlerő, és a rendbontót sikerült az üléséhez kötözni.

Mivel a tartályok alaposan fel voltak töltve üzemanyaggal, a kényszerleszállás során megsérült a gép futóműve, így a járat több mint kétszáz utasa Asztrahanyban volt kénytelen éjszakázni, és csak másnap reggel folytathatták az útjukat az indiai üdülővárosba.

A garázda utast közvetlenül a leszállás után őrizetbe vették a rendőrök. Az orosz hatóságok meglehetősen szigorúan járnak el a légi közlekedést veszélyeztetőkkel garázdákkal szemben. Nemrégiben egy Hurgadába tartó járaton verekedést kezdeményező utasra három és fél éves börtönt szabott ki a bíróság – emlékeztet az ukrán Obozrevatyel hírportál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik