Nagyvilág

Turcsinov tévés beszédben üzent az ukránoknak

Egységre szólította fel Ukrajna lakosságát az országot fenyegető erőszakkal szemben az ideiglenes államfő.

“Ma az egész ukrán népnek egy nagy családban kell egyesülnie, amely kész megvédeni a saját szülőházát. Ezekben a nehéz időkben valamennyiünknek meg kell mutatnunk, hogy támogatjuk egymást, tartanunk kell az egységet az agresszorral szemben, és minden szükséges támogatást meg kell adnunk katonáinknak” – hangoztatta az ügyvivő államfő.

Olekszandr Turcsinov hangsúlyozta, hogy Ukrajna napról napra növeli védelmi képességeit, és kész megvédeni saját földjét – tudósít az MTI.

Oroszország agressziójának az igazi oka, hogy a Kreml fél az új, demokratikus Ukrajnától, amelyben a nép legyőzte a totalitárius hatalmat – mondta Turcsinov.

“Az ukrán néppel szemben nem azok az orosz emberek állnak, akik utcára mennek Moszkvában azért, hogy támogassák országunk küzdelmét. Velünk az Oroszországi Föderáció politikai vezetése áll szemben. Ők a birodalom visszaállításáról ábrándoznak, és pánikszerűen félnek Ukrajna példájától, ahol a nép legyőzte a totalitárius rezsimet” – hangsúlyozta az ügyvivő elnök.

Turcsinov szerint Oroszország teljes körű háborúval fenyegeti Ukrajnát. Leszögezte, Kijev mindent megtesz, hogy elkerülje a háborút, az emberáldozatokat, és diplomáciai úton rendezze a konfliktust.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik