Nagyvilág

Megint ítéletidő sújtja az Egyesült Államokot

Bár beköszöntött a tavasz, Amerikában még mindig a havat lapátolják.

Újabb hóvihar sújtja az Egyesült Államok keleti partvidékét hétfőn, négy nappal a csillagászati tavasz kezdete előtt. Bizonyos területeken 30 centiméter hó hullott, iskolák zártak be és számos légi járatot töröltek – írja az MTI.

Brian Korty, az amerikai meteorológiai szolgálat munkatársa arról tájékoztatott, hogy a következő héten sem várható változás a keleti partvidék időjárásában. “Megfigyelhető lesz némi hőmérséklet-ingadozás, összességében azonban a megszokottnál hidegebb lesz” – mondta.

A szakértő szerint bár a délután folyamán még kialakulhat havazás, a Virginia, Nyugat-Virginia, Maryland, Delaware és New Jersey államon végigsöprő vihar jórészt távozott az óceán felé.

Az amerikai fővárosra, Washingtonra 18 centiméter hó hullott, ennek következtében szövetségi alkalmazottak százezreinek kellett otthon maradnia, valamint iskolák, egyetemek és önkormányzatok zártak be az érintett területen.

A legtöbb hó a Virginia állambeli Singers Glen településen esett, itt 34 centiméter hullott a vihar kitörése óta.

A washingtoni Ronald Reagan repülőtéren rövid időre le kellett zárni a kifutópályákat. A FlightAware internetes légiközlekedési portál szerint több mint hétszázötven repülőjáratot töröltek, ezernyolcszáz járat pedig késett.

Miközben a keleti parton havazik, a meteorológiai szolgálat a szokásosnál magasabb hőmérséklet és a szeles időjárás miatt tüzek kialakulására figyelmeztetett Új-Mexikóban és Arizonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik