Nagyvilág

Oroszok ezreit fordítják vissza az ukrán határról

Az ukrán határőrök 3500 orosz állampolgártól tagadták meg eddig a belépést Ukrajnába, nem kívánatosnak minősítetve tartózkodásukat az ország területén

Napi átlagban legalább 500 orosz állampolgárt fordítanak vissza az orosz-ukrán határról. Elmondta, az ukrán határátkelőhelyekről eddig eltanácsolt 3500 orosz között 16 újságíró volt, akiknek az ország területén való tartózkodását nem tartották megengedhetőnek az ukrán hatóságok – közölte vasárnap Kijevben Pavlo Sisolin vezérezredes, az Ukrán Állami Határőrszolgálat vezetőjének első helyettese.

A tábornok az ukrán kormány ülésén elhangzott helyzetismertetésében közölte, hogy Oroszország durván megsérti az orosz Fekete-tengeri Flotta ukrán területen való tartózkodását szabályozó ukrán-orosz szerződést és a közös határ védelmével kapcsolatos kétoldalú megállapodásokat.

A hétvégén a lembergi (lvivi) nemzetközi repülőtérről egy orosz újságírót és egy parlamenti képviselőt fordítottak vissza az ukrán határőrök, mert felmerült a gyanú, hogy a Munkácsra tartó orosz állampolgárok Ukrajnát lejárató információkat készülnek gyűjteni Kárpátalján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik