Nagyvilág

Eltűnt repülőgép: valamit találtak a tengeren

Egy narancssárga tárgyat észlelt a vietnami tengeri rendőrség egyik pilótája hétfőn a Dél-kínai-tengeren, amely felett eltűnt a Malaysia Airlines Boeing 777-es utasszállító gépe.

Elképzelhető, hogy az észlelt tárgy az eltűnt repülőgép mentőcsónakja. A rendőrségi gép pilótája a Tho Chu szigettől 177 kilométerre délnyugatra észlelte a tárgyat. A haditengerészet egy Mi 171 típusú helikoptert és egy DHC6 típusú hidroplánt vezényelt a helyszínre a dél-vietnami Phu Quoc szigetről, ahol a kutató-mentő műveletet irányítják – mondta Tran Vang Quang, aki a szóban forgó Mi 171-es pilótája. A helikopter 1 óra 20 perc alatt ér a helyszínre.

Vietnamot Malajzia értesítette, hogy egy pilótája látott a tengeren egy tárgyat amely lehet a Boeing 777-es mentőcsónakja. A vietnami tengeri rendőrség ezután ellenőrizte az információt, és számolt be a narancssárga tárgyról.

A Boeing 777-200-as típusú gép Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 227 utassal – köztük 154 kínai -, és 12 fős személyzettel, amikor szombat reggel, mintegy két órával a felszállás után megszakadt vele a kapcsolat. A gép ekkor Vietnam légterében volt, vagyis nem lépett Kína légterébe, és nem is vette fel a kapcsolatot a kínai légi irányítással. A kínai polgári légi forgalmi hatóság (CAAC) közlése szerint amikor megszakadt vele a kapcsolat, Ho Si Minh-város légiirányitói által felügyelt légtérben tartózkodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik