Nagyvilág

Pokolgéppel megpakolt autók robbantak Bagdadban

Az iraki fővárosban összesen kilenc bomba robbant. Legalább 17 halott és több tucat sérült van.

Bagdad-szerte kilenc pokolgép robbant fel szerdán főleg síiták lakta negyedekben, legkevesebb tizenhét ember életét vesztette, s több tucatnyian megsebesültek.

Hét, pokolgéppel megrakott autó és két, út mentén elhelyezett robbanószerkezet repült a levegőbe Bagdad hat különböző kerületében. Egészségügyi tisztségviselők eddig tizenöt, más, nem hivatalos források mintegy hatvan sebesültről jelentettek.

Rendőrségi értesülések szerint a legtöbb áldozatot követelő merénylet az északi as-Saab negyedben, egy kültéri piacon történt, ahol a detonáció következtében legkevesebb négy ember meghalt, tizenöten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. Egy további támadás a város délkeleti részén, Zafaráníjában három halálos áldozatot követelt, s kilencen megsebesültek.

Bagdad belvárosában, a Karráda negyedben egy felrobbanó jármű három ember életét oltotta ki, és mintegy tíz embert megsebesített, míg egy másik terrortámadásban a síiták lakta keleti Szadrvárosban egy ember meghalt, hármat pedig kórházba szállítottak.

Irakban 2013 óta újra felerősödött az erőszak. A helyzetet még inkább súlyosbítja a szomszédos Szíriában dúló polgárháború, s a határon átjárkáló dzsihadista alakulatok terrorja mindkét oldalon. Idén eddig már közel 1800-an vesztették életüket az Irakon végigsöprő erőszakhullámban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik