Nagyvilág

Furcsa fotók miatt gúnyolódnak a rendőrségen

Több mint érdekes fotókat közölt az angliai Dorset rendőrkapitánysága. Egy rablás elkövetőjének az arca a ráhúzott sapka miatt nem látszódik, és így kérik a lakosság segítségét a nyomravezetéséhez.

Fegyveresek fosztottak ki egy brit fogadóirodát a napokban – adta hírül a Daily Mail. Az elkövetőről a biztonsági kamera rögzített képeket, amelyeket a helyi rendőrkapitányság nyilvánosságra is hozott.

A helyi rendvédelmi szervek a lakosság segítségét kérik abban, hogy elkaphassák a tettest, a kiadott fényképeket azonban rögtön felkapta a helyi média, és a dorseti rendőrkapitányság rögtön a gúnyolódás célpontja lett. A publikus fotókon ugyanis teljesen felismerhetetlen a férfi, aki az arcába sapkát húzott.

A rendőrséget azért is gúnyolják, mert a személyleírásból csak a legfontosabb dolgokat sikerült kihagyni, így például azt, hogy az elkövető milyen magas, milyen a testfelépítése, vagy éppen van-e akcentusa. A bűnüldözők azzal védekeznek, hogy ennél részletesebb leírás vagy jobb fotók nyilvánosságra hozása sértené a feltételezett tettes emberi jogait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik