Nagyvilág

Előkerült Janukovics?

Még mindig nem tudni pontosan, hogy Kijevből hova menekült a leváltott ukrán államfő, egy orosz illetékes azonban elmondta, hol biztosan nem tartózkodik. A sajtónak is vannak értesülései.

Ezt az Ukrainszka Pravda ukrán újság írta szerdán honlapján, hozzátéve, hogy Margelov szerint Oroszország nem adna menedéket a volt ukrán elnöknek.

“Pontosan tudom, hogy Janukovics nincs Oroszországban, és szerény véleményem szerint Oroszország nem adna neki menedéket” – mondta Margelov az orosz televízióban.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem szándékozik megszakítani kapcsolatait Ukrajnával.

“Minden területen fenntartjuk és nem szándékozunk megszakítani kapcsolatainkat Ukrajnával. Kijevi nagykövetünket azért rendeltük haza konzultációra, mert valóban konzultálni akarunk vele, tisztázni, hogy mi történik ott” – mondta Margelov.

A kijevi főügyész szerdán közölte, hogy nemzetközi körözést adtak ki Janukovics és Vitalij Zaharcsenko volt ukrán belügyminiszter ellen.

Szanatóriumban van?

Az RBK orosz hírügynökség azonban tudni véli, hogy Janukovics egy Moszkva környéki szanatóriumban tartózkodik. A volt elnök hollétéről egy meg nem nevezett orosz nagyvállalkozó informálta a hírügynökséget. A hírt egy ugyancsak név nélkül említett magas beosztású orosz tisztviselő is megerősítette.

Az RBK úgy tudja, hogy Viktor Janukovics keddre virradóra érkezett Moszkvába, és az orosz kormány épületéhez közeli, Moszkva folyó parti Radisson Royal nevű szállodában látták. Ezt az egykori Ukrajna hotel vezetéséhez közel álló forrás erősítette meg. Ez a név nélkül nyilatkozó személy arról számolt be, hogy “emberek egy csoportja” a híres szálloda 11. emeleti éttermében töltötte majdnem az egész kedd éjjelt. Eközben a titkosszolgálat emberei ügyeltek arra, hogy senki se férkőzhessen a közelükbe, még a kiszolgáló személyzetet sem engedték be az étterembe.

Az orosz hírügynökség úgy tudja, hogy azóta a menesztett ukrán elnök a Moszkva közeli Barvihában, az orosz államfői hivatal igazgatási osztályának tulajdonában lévő szanatóriumban tartózkodik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik