Nagyvilág

Kitört a bugyiháború Oroszországban

A fehérneműk 90 százaléka eltűnhet a polcokról Oroszországban, Kazahsztánban és Fehéroroszországban, mivel betiltották a műszálas csipke fehérneműt. Tiltakozások kezdődtek.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Eurázsiai Vámunió tagállamaiban betiltották a műszálas csipke fehérnemű előállítását, importját és forgalmazását. A szabály szerint nem lehet árulni az olyan bugyikat, melltartókat, zoknikat, melyek  nedvességmegkötő képessége kevesebb, mint hat százalék.

A probléma, hogy az unión belül előállított termékek ezen mutatója jóval elmarad az előírt értéktől, ezért most úgy tűnik, hogy Oroszországban, Kazahsztánban és Fehérorszországban a fehérneműk 90 százaléka el fog tűnni a polokról, mégpedig 2014 júliusától – ekkor lép életbe ugyanis a tiltás.

Az Eurázsiai Unión belül tiltakozások kezdődtek, és ennek eredményeként vasárnap le is tartóztattak három nőt Almaty-ban (Kazahsztán). Az ő bűnük az volt, hogy egy csipkebugyit próbáltak ráaggatni egy szoborra. A vasárnapi tiltakozás a második volt két napon belül Almaty-ban, ahol a rendőrség 30 embert tartóztatott le – közölte a The Telegraph.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik