Nagyvilág

12 éves kislányt vett feleségül egy 26 éves férfi

A pár idén januárban házasodott. Az ausztrál hatóságok most a férjet kiskorú megrontásával vádolják.

“Ha elvonatkoztatunk a vallási és kulturális körülményektől, be kell látnunk, hogy ez tulajdonképpen kiskorú elleni erőszak” – nyilatkozta az ügy felderítésével megbízott ausztrál nyomozó, Peter Yeomans.

A 26 éves libanoni származású férj tavaly augusztusban hallgatói vízummal érkezett Ausztráliába, mert elmondása szerint el akarta végezni a Newcastle-ben lévő egyetemet. Egy ottani mecsetben találkozott először a 12 éves kislánnyal, akit szülei vélhetően pénzért adtak hozzá. Az esküvőre idén januárban egy iszlám szertartás keretében került sor.

A férfire egyébként már akkor felfigyeltek a hatóságok, amikor a kislányt megpróbálta beíratni egy Nyugat-Sydney-ben lévő középiskolába, ám csak most szerdán tudtak lecsapni rá, amikor neje házastársi vízumát igyekezett elintézni. 25 rendbeli kiskorúval (10 és 14 év közötti gyermekkel) létesített nemi kapcsolat miatt kell majd felelnie.

Peter Yeomans nyomozó az üggyel kapcsolatban elmondta, az eljárás során eltekintenek majd a kulturális és vallási körülményektől, Ausztráliában ugyanis nincs olyan törvény, ami az ausztrál törvények felett állna. “Ebben az országban minden kiskorú gyermeknek joga van egy olyan gyerekkorhoz, ahol nem zaklatják őket szexuálisan. A mi dolgunk az, hogy ennek a jognak érvényt szerezzünk” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik