Nagyvilág

Sorra szedi az áldozatait a japán tél

Hóvihar söpört végig Tokión, két ember meghalt, nyolcvankilenc megsérült, több száz légi járatot töröltek.

Az ország középső részére, a Honsú szigetére délkelet felől érkező vihar havat, esőt hozott, előbb Hirosima környékére, majd továbbhaladt Kiotó, Oszaka, Nagoja, Jokohama és Tokió irányába.

Az NHK állami tévétársaság arról számolt be, hogy a rendkívüli időjárásban 89-en megsérültek, 17-en súlyosan. A híradás szerint balesetet szenvedett egy autó, amely megcsúszott az eljegesedett úton. A baleset következtében meghalt két idős nő.

Tokió számos negyedét 8 centiméter vastag hótakaró lepte el. A térségben rendkívül heves szél tombol, míg a tengerpartot nagy hullámok ostromolják. A helyi meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy vasárnapra a hóréteg vastagsága elérheti a húsz centimétert is. A fővárosban 3400 háztartásban nincs áram – közölte a Tepco energiaszolgáltató.

Az NHK szerint 615 légi járatot töröltek. Hirosimában és Kagavában bezárták a repülőteret. A tokiói Haneda légikikötőben több száz utas kényszerült várakozásra. Átmenetileg leállították a nagy sebességű Sinkanzen vonatok közlekedését a legforgalmasabb, a fővárost az ország nyugati részével összekötő vasútvonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik