Nagyvilág

Eltérített géppel akart Szocsiba repülni

Azzal fenyegetőzöttegy ukrán férfi egy Isztambulba tartó járaton, hogy felrobbant egy pokolgépet, ha nem viszik el a téli olimpiának otthont adó orosz városba.

Török különleges egységek vették őrizetbe péntek este azt az ukrán férfit, aki kísérletet tett arra, hogy Szocsiba térítse a Pegasus török légitársaság Harkivból Isztambulba tartó utasszállító repülőgépét – jelentette a török média.

Az utas azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant egy pokolgépet, ha a fedélzetén 110 utast szállító gép nem vesz irányt Szocsiba, ahol éppen a téli olimpiai játékok ünnepélyes megnyitója zajlott. A férfi megpróbált bejutni a pilótafülkébe. A pilóta üzenetet küldött a gépeltérítési kísérletről, mire az isztambuli repülőtéren riadókészültséget rendeltek el.

A próbálkozás nem lehetett túl komoly, mert az ukrán utasnak nem sikerült Szocsiba téríteni a gépet. A Dogan török hírügynökség értesülése szerint az ukrán utas alkoholt fogyasztott, de a személyzetnek sikerült lenyugtatnia és meggyőznie, hogy álljon el a Boeing 737-800-as típusú gép eltérítésének szándékától.

A Harkivból Isztambulba tartó járatok a Fekete-tenger felett repülnek át, nem messze Szocsitól. A gép, amelyet a török légierő egy F-16-os vadászgépe kísért Isztambulba, biztonságosan leszállt a Sabiha Gökcen repülőtéren, ahol a férfit őrizetbe vették és kihallgatják. Az utasoknak nem esett bántódásuk. A török hatóságok átvizsgálják a gépet. Eddig nem érkezett hír arról, hogy találtak volna rajta pokolgépet.

Szocsiban péntek este a hivatalos megnyitó ünnepséggel elkezdődött hivatalosan a téli olimpia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik