Nagyvilág

A hadsereg felszólította az ukrán elnököt

ukrajna (ukrajna)
ukrajna (ukrajna)

Az ukrán hadsereg és a védelmi minisztérium szerint az országban kialakult szembenállás veszélyezteti Ukrajna területi egységét, ezért felszólították Viktor Janukovics elnököt, hogy tegyen sürgős lépéseket a helyzet stabilizálására.

A fegyveres erőknél szolgálók és a minisztérium alkalmazottainak előző napi kijevi gyűlésén a résztvevők kifejezték aggodalmukat az országban kialakult helyzettel kapcsolatosan.

“Kifejezve saját állampolgári álláspontjukat, a katonák és a fegyveres erők egyéb alkalmazottai, akik Ukrajna védelmi minisztériumának apparátusában dolgoznak, illetve teljesítenek szolgálatot felszólították a hadsereg legfőbb parancsnokát (az államfőt), hogy a törvények nyújtotta keretek között tegyen sürgős intézkedéseket az országban kialakult helyzet stabilizálására és az egyetértés megteremtésére a társadalomban” – áll a közleményben.

Korábban arról írtunk, hogy az ukrán védelmi miniszter szerint az ukrán fegyveres erők nem fognak beavatkozni az országban kialakult válságos helyzet rendezésébe. Igaz, azóta eltelt öt nap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik