Nagyvilág

Tizenéves utas mentette meg a repülőt

Cessna(430x286)(1).jpg (cessna, kisgép, repülő, hold, )
Cessna(430x286)(1).jpg (cessna, kisgép, repülő, hold, )

Elájult egy ausztrál kisrepülőgép pilótája, a háromüléses Cessna 150 egy tizenéves utasa azonban átvette a kormányt és addig körözött egy repülőtér fölött, amíg a pilóta magához nem tért.

A szombaton történt eset részleteiről vasárnap számolt be az AP hírügynökségnek a “botcsinálta” pilóta, a 19 éves Troy Jenkins, akinek segítségére volt, hogy az eszméletét vesztő pilóta társaságában korábban már ismerkedett a repülőgép-vezetéssel.

Az egymotoros kisgéppel légi kiránduláson vett részt Jenkins és egy másik utas a család barátjának számító 61 éves pilóta, Derek Neville társaságában. Egy órája repültek, amikor a pilóta elájult. Jenkins ekkor magához vette az irányítást, sikeresen kapcsolatot létesített Forbes közeli mezőváros repülőterével, és egy másik pilótától rádión kapott tanácsokat követve háromnegyedórán át körözött stabilan 610 méter magasan. Végül a pilóta visszanyerte eszméletét, és ketten együtt már biztonságosan földre helyezték a gépet.

A fiatalember elmondta az AP-nek, hogy a magasság tartása nem jelentett problémát a számára, abban azonban egyáltalán nem volt biztos, hogy landolni is tudna a géppel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik