Nagyvilág

Minden eltűnt halálra égett az idősotthonban

leégett idősek otthona Kanadában (tűzvész, leégett, idősotthon, idősek otthona, )
leégett idősek otthona Kanadában (tűzvész, leégett, idősotthon, idősek otthona, )

A legrosszabbra számítanak a kanadai hatóságok a Quebec tartományi idősek otthonát csütörtökön elpusztító tűz után.

Azt közölték, hogy feltételezések szerint mind a harminckét, korábban eltűntnek nyilvánított, többnyire magatehetetlen idős személy életét vesztette.

Ahogy arról beszámoltunk, az idősotthon helyi idő szerint csütörtökre virradó éjjel gyulladt ki az 500 lakosú kisvárosban, L’Isle-Verte-ben, Quebec Citytől 225 kilométerre északkeletre. A háromemeletes faépület csaknem hatvan idős embernek adott otthont, szinte valamennyien kerekesszékbe kényszerülve éltek vagy járókeretre szorultak. Sokan közülük Alzheimer-kórban szenvedtek.

A tűz kitörése után csaknem húsz embert sikerült kimenteni. A tűzoltók szombat estig tíz holttestet találtak meg, de egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy az eltűntek közül senki nem élte túl a katasztrófát.

A legrosszabbtól tartanak

A helyi rendőrség szóvivője esti nyilatkozatában elismerte, hogy a legrosszabbtól tartanak. Hangoztatta ugyanakkor, hogy mindaddig nem tesznek közzé végérvényesnek számító adatokat, míg a holttesteket nem találják meg.

A háromemeletes faépület teljesen leégett. A mentést a rendkívüli hideg, illetve a jég nehezíti.

A tűz okát változatlanul nem sikerült megállapítani. A helyi sajtó azt írta, hogy a tüzet egy cigaretta okozhatta. Az otthon egyik őre állítólag füstöt látott kiszivárogni az egyik második emeleti szobából. A hatóságok a sajtóértesülést feltételezésnek minősítették, utalva arra, hogy több hasonló feltételezés kapott lábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik