Nagyvilág

Fellázadtak az utasok egy Ryanair gépen

Ryanair(210x140)(1).jpg (Ryanair)
Ryanair(210x140)(1).jpg (Ryanair)

A légi forradalom francia földön történt. Nem voltak hajlandóak leszállni, túszul ejtették a személyzetet, és megdézsmálták a repülő készleteit.

Másfél héttel ezelőtt a marokkói Rabatból Párizsba tartó repülőgépén rosszul lett egy utas. Ezért kényszerpihenőt iktattak be Madridban, majd az éjszaka közepén újra felszállt a gép. Csakhogy nem az eredeti úti cél felé vették az irány, hanem Nantesba mentek. Mindezt azért, mert a Ryanair francia fővárosba menő járatai Beauvais-ban szállnak le, ott pedig korlátozzák az éjszakai repülőforgalmat – számolt be a francia Metronews.

Az utasok nem fogadták túl jól az útvonal módosítást, mind a 170-en úgy döntöttek, hogy nem hagyják el a repülőt. Fáradtak és idegesek voltak, és attól tartottak, hogy nekik kell megoldaniuk a Beauvais-ba való eljutást az éjszaka közepén. A helyzet odáig fajult, hogy túszul ejtették a gép személyzetét. Egy részük megdézsmálta a repülő alkohol, cigaretta, étel és parfümkészletét. „Úgy viselkedtek, mint az állatok” – írta le a látottakat egy reptéri alkalmazott. A lázadásnak a rendőrök vetettek véget, az utasokat pedig busszal vitték el Párizsba.

Nem vagyok se túszejtő, se fosztogató – védte magát az egyik utas. Fáradtak voltunk, idegesek egy rosszul kezelt szituáció miatt. Éhesen, szomjasan, és a sorsunkról semmilyen információval nem rendelkezve a legeszelősebb pletykák áldozatai voltunk – tette hozzá. Hét órát töltöttünk bezárva 2 és fél óra helyett, kicsit kártalanítottuk magunkat, mikor ételt és italt vettünk magunkhoz – érvelt egy másik utas. A Ryanair járatain csak pénzért adnak ételt, így sokan elég éhesek lehettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik