Nagyvilág

II. Erzsébetnek dédunokája született

II(1)(960x640).jpg (II. Erzsébet)
II(1)(960x640).jpg (II. Erzsébet)

Újabb dédunokának örvendhet a brit uralkodó: Zara Phillips, II. Erzsébet királynő legidősebb leányunokája egészséges leánygyermeknek adott életet.

Zara Phillips szerepel ugyan a hivatalos brit trónutódlási sorban, nem valószínű azonban, hogy valaha is az ő vagy most világra jött első gyermeke fejére kerülne a korona. Az egyelőre névtelen újszülött a 16., édesanyja a 15. helyen áll a trónöröklési sorrendben. A 33 éves kismama a brit királyi család legmagasabb rangú “polgári” tagja. Jóllehet a királynő egyenes ági leszármazottja – édesanyja Anna hercegnő, az uralkodó egyetlen leánygyermeke -, Zarának azonban nincs semmilyen királyi titulusa. Ilyesmire kifejezetten nem is tart igényt, és mindent elkövet annak érdekében, hogy hétköznapi életet élhessen.

Három éve esküdött örök hűséget polgári származású férjének, Mike Tindall egykori angol rögbisztárnak, aki jelenleg edzőként tevékenykedik. A házaspár hivatalos megszólítása Mr. és Mrs. Tindall, újszülött kislányuké Miss Tindall. Az udvar tájékoztatása szerint a gyermek keresztnevét “kellő időben” nyilvánosságra hozzák. Első gyermekük az idén 88 esztendős királynő és 93 éves férje, Fülöp edinburghi herceg negyedik dédunokája. Két dédunokával – Savannah-val és Islával – Zara Phillips bátyja, Peter Phillips és kanadai felesége, Autumn Kelly örvendeztette meg az idős uralkodói házaspárt.

Zara Phillips és férje sokkal inkább ismert kiemelkedő sportteljesítményéről, semmint a brit királyi családhoz fűződő kapcsolatairól. A 35 éves Mike Tindall az angol rögbiválogatott kapitánya volt, Zara Phillips pedig – aki az esküvő óta is leánykori nevét használja – világbajnok díjugrató, aki a 2012-es nyári londoni olimpiai játékokon csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon pedig egyéni aranyat nyert. Tervei szerint részt vesz a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik