Nagyvilág

Végzetes hibát követett el New York polgármestere

pizza(1)(960x640).jpg (pizza, )
pizza(1)(960x640).jpg (pizza, )

"Botrány, katasztrófa, elképzelhetetlen" - így írnak az újságok az év elején hivatalba lépett városvezető "gyalázatos" tettéről.

Saját kárán tanulta meg New York új polgármestere, Bill de Blasio, hogy városában mit illik és mit nem. Napok óta bírálják ugyanis egy már-már politikai hibának számító baki miatt. Blasio azzal váltott ki közmegrökönyödést, hogy késsel-villával ette a pizzát, amikor pénteken Staten Islanden ellátogatott a Goodfellas pizzériába. Tette mindezt ráadásul kamerák előtt. New Yorkban ez szentségtörésnek számít. Ott ugyanis kézzel eszik a pizzaszeletet, amelyet előbb kettőbe hajtanak.

A Twittert azonnal el is árasztották a bírálatok. “Botrány” – írta egy politikával foglalkozó helyi újságíró, fotóval kísérve megjegyzését.

“Katasztrófa” – írta a New York Magazine. “Elképzelhetetlen” – így a The New York Times. A helyi televíziós csatornák teli torokból bírálták a polgármestert, aki végül magyarázkodásra kényszerülve olasz származására hivatkozott.

“Őseim hazájában sokkal jellemzőbb, hogy késsel-villával esznek” – mondta. Arra is kitért, hogy a pizza, amelynek maradékát végül kézzel ette meg, “alaposan meg volt pakolva”.

Úgy tűnik azonban, semmi sem képes lecsillapítani a Pizzagate vagy Villagate néven elhíresült ügyet, amely máris a humoristák kedvenc témája a televízióban.

“A középosztály bajnokának tartja magát… és két héttel a hivatalba lépése után máris rajtakapják, hogy Trump-módra eszi a pizzát” – kelt ki hétfő este Jon Stewart a Comedy Central csatornán Donald Trump milliárdosra utalva, aki szintén magyarázkodni kényszerült, miután 2011-ben műanyag evőeszközzel evett pizzát.

A Goodfellas úgy döntött, hogy kiállítja, majd árverésre bocsátja az inkriminált villát. Marc Cosentino, a pizzéria társtulajdonosa, egykori rendőr tréfásan azt is felvetette, hogy a rendőrségnek esetleg nyomozást kellene indítania az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik