Nagyvilág

Vasrúd szúrta át a vonat padlóját

Sydneyben kisiklott egy vonat, miután egy hatalmas vasrúd szúrta át az egyik vagon padlóját. Rengetegen utaztak az elővárosi vonaton, a tűzoltóknak kellett kimenekíteni az utasokat.

„Kisiklott a vonatom, úgy látszik, gyalogolnom kell hazáig” – így kommentálta az egyik utas a Redditen, majd egy fotót is közzétett, amin látszik, hogy embermagasságú vasrúd jelent meg a padlóból. A tűzoltóknak több száz embert kellett kimenekíteni a kocsikból, de senkinek nem esett komolyabb baja.

Kép: Reddit

Egy másik utas pedig arról beszélt, hogy az egész jelenség olyan volt, mintha egy vasszörny tört volna fel a padlóból, „lassan jött felfelé a rúd, nagyon ijesztő volt” – mesélte. Az, hogy senkinek nem esett komolyabb baja, a szerencsének is köszönhető, volt, aki a mentés után arról beszélt, hogy pont a vele szemben utazó lány mellett ütött lyukat a vasrúd a padlón, nagy szerencséje volt, hogy nem sebesítette meg.

A hatóságok a baleset után vizsgálatot rendeltek el, az első feltételezések szerint a nem megfelelően működő fékrendszer is közrejátszhatott a kisiklásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik