Nagyvilág

„Ezt nyers szavakkal úgy hívjuk, hogy halálprojekt”

A Hír24-nek nyilatkozott az a szír-magyar fiatalember, aki testvérével együtt harcol az al-Kaida legádázabb csoportja ellen.

Nyilvános kivégzések, emberrablások, titkos börtönök, ahol kisgyereket is fogva tartanak embertelen körülmények között – az ISIL, azaz az Iraki és Levantei Iszlám állam harcosai követik el ezeket a rémtetteket Irakban és Szíriában.

A kegyetlen Al-Kaida csoport Szíriában eredetileg a lázadók oldalán harcolt az Aszad-rezsim ellen, de mostanra egymás ellenségei lettek, mivel az ISIL az egész térség felett át akarja venni az uralmat. Szíria és Irak határvidékén egy önálló, tisztán iszlám, fundamentalista államot akarnak létrehozni, ahol nincs helye semmilyen világi erőnek és törvénynek. Hogy ezt elérjék, semmitől sem riadnak vissza: az iszlám szokásjogra hivatkozva állítólag gyakorlatilag bárkit, bárhol megkínoznak vagy kivégeznek, halálra ítélnek embereket például azért, mert dohányzott, lopott. Ezen a felvételen például az látható, ahogy trófeaként mutogatják egy ellenzéki harcos levágott fejét. A videót csak erős idegzetű olvasóink nézzék meg!

A kegyetlenkedésekről szóló információkat megerősítette Imre Ibrahim Elkhalid is, akit Bakos Piroska Isztambulban érte el. Épp Szíriába tart, a testvéréhez, hogy felvegye a harcot az al-Kaidával. Ő az a huszonéves szír-magyar fiatalember, akit már láthattak a Hír24 korábbi adásaiban.

Azt mondta, az utcákon gyakorlatilag bármikor bármelyik autó robbanhat. A kamikaze akciókra kiképzett harcosok nem ismerik a félelmet. Addig lőnek, amíg töltényük van, vagy meg nem sebesülnek. Ha pedig kifogynak a munícióból, felrobbantják magukat.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik