Nagyvilág

Orbán Schuster 80. születésnapjára koccintott

Orbán Viktor és Rudolf Schuster (orbán, schuster, )
Orbán Viktor és Rudolf Schuster (orbán, schuster, )

Orbán Viktor miniszterelnök feleségével, Lévai Anikóval kedd este részt vett a Rudolf Schuster volt szlovák államfő 80. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen, Kassán. Dzurinda ugyanitt ugyanebből az alkalomból már pórul járt.

A kassai állami színházban az ünnepi balettműsor előtt a magyar kormányfő tolmácsolta egész Magyarország üdvözletét a volt szlovák elnöknek, és rövid köszöntőjében kiemelte: ritka dolog, hogy ebben a sokszor konfliktusokkal terhelt régióban egy politikust még 80 éves korában is jó embernek tartanak az itt élők.

Az ünnepségen jelen volt mások mellett Emil Constantinescu volt román elnök, Leonyid Kucsma, Ukrajna korábbi államfője és Aleksander Kwasniewski, Lengyelország volt elnöke.

Nemrégiben a volt szlovák miniszterelnök, Mikuláš Dzurinda ugyancsak Kassán szintén Rudolf Schuster születésnapját ünnepelte, amikor a helyi taxisok szerint ittasan cigarettát kért, szemétkosárra akart támaszkodni, és a földre zuhant. A szlovák politikust fejsérülésekkel vették fel a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórház baleseti sebészeti osztályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik