Nagyvilág

Egy lista, amelyen nem Ferenc pápa végzett az első helyen

Bill Gates (gazdag, bill gates, microsoft, )
Bill Gates (gazdag, bill gates, microsoft, )

Bill Gates az az ember, akit a legjobban csodálnak a világon - derül ki a a The Timesban megjelent felmérésből.

A Microsoft emberbaráti tevékenységéről is ismert alapítója Barack Obama amerikai elnököt előzte meg.

A közvélemény-kutatást a YouGov intézet végezte több országban. Az összesítésben a harmadik helyet Vlagyimir Putyin szerezte meg, vélhetően a sok szavazatnak hála, amelyet Oroszországban kapott a felmérés során. Az orosz elnököt Ferenc pápa követi a negyedik, Szacsin Tendulkar visszavonult indiai krikettsztár pedig az ötödik helyen. Hszi Csin-ping kínai elnök a hatodik.

A listán II. Erzsébet áll a legelőkelőbb helyen a nők közül, mégpedig a 17. helyen. A brit uralkodó mellett Angelina Jolie színésznő és Oprah Winfrey televíziós személyiség is szerepel a listán.

A YouGov 14 ezer ember megkérdezésével, telefonon és az interneten készítette a felmérést Nagy-Britanniában – ahol a királynő végzett az élen -, Németországban, Oroszországban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Pakisztánban, Indonéziában, Indiában, Kínában, Egyiptomban, Nigériában és Brazíliában.

Az intézet szerint ha néhány héttel korábban végezték volna el a kutatást, minden bizonnyal a december elején elhunyt Nelson Mandela polgárjogi harcos, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű elnöke került volna az első helyre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik