Nagyvilág

Rasszista pólókat hív vissza az Aldi

aldi(1)(960x640).jpg (aldi, )
aldi(1)(960x640).jpg (aldi, )

Az ausztrál boltokban keltett felháborodást egy trikó.

A német Aldi diszkontáruházlánc Ausztrália nemzeti ünnepére akarta piacra dobni a közösségi portálokon felháborodást keltő atlétatrikókat

Az Australia est 1788 (Ausztrália 1788 óta) feliratú ruhanemű visszavonására szerdán szólította fel az áruházláncot a Twitter mikroblog portál néhány felhasználója, mondván, hogy a felirat rasszista, és az ausztrál őslakosokkal szembeni kulturális érzéketlenséget sugall.

Az 1788 óta felirat az Ausztráliában létrehozott első európai település megalapításának dátumára utal, ám az ausztrál őslakosok már legalább 40 ezer éve lakták a kontinenst, amikor az európaiak megérkeztek. A pólókat és trikókat az Aldi internetes oldalán és az áruházlánc katalógusában hirdették, és azok a tervek szerint ezen a héten kerültek volna a boltok polcaira a január 26-ai Ausztrália-naphoz igazítva.

A cég közölte: néhány aggódó fogyasztó kommentárjai miatt “kivonja a forgalomból Ausztrália-napi speciális termékeinek egyikét, a felnőtteknek szánt Ausztrália-nap pólókat és atlétákat.”

Pár napja banánok között talált kokainnal került reflektorfénybe az Aldi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik