Nagyvilág

Hókáosz fenyeget Amerikában

hóvihar, usa (havazás, egyesült államok, )
hóvihar, usa (havazás, egyesült államok, )

Az Egyesült Államok északkeleti államaiban péntek reggelre több mint 30 centis havat jósolnak.

A havazás a Mississippi alsó folyásától az atlanti partvidékig terjed és 100 millió ember – csaknem minden harmadik amerikai – életét nehezítheti meg. Várhatóan súlyos zavarokat okoz majd a New York és Boston közötti közlekedési folyosón, az I-95-ös autópályán.

Reptéri bajok

A vihar miatt csütörtökön 1123 repülőjáratott töröltek, további 1567 pedig késett. A legsúlyosabb közlekedési káosz a chicagói és a newarki reptéren alakult ki.

Az AAA autós egyesület szerint a téli ünnepek idején összesen 94 millióan keltek útra az Egyesült Államokban, akik közül sokan a mostani hétvégén fognak hazatérni.

A bostoni iskolákban péntekre tanítási szünetet rendeltek el, és feltehetően New Yorkban is sok tanuló otthon marad majd.

A Minnesota állambeli Embarrassben szerdán mínusz 42 fokot mértek.

Kihívás az új polgármesternek

Az év első téli vihara lesz feltehetően az első próbatétel Bill de Blasio, New York szerdán felesküdött új polgármestere számára, a hóakadályok eltávolításának hatékonysága ugyanis rendszerint politikai kérdéssé válik a legnépesebb amerikai városban. New Yorkban már szerda este figyelmeztetést adtak ki a várható ítéletidő miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik