Nagyvilág

Autóval akart betörni az elnöki hivatalba egy színházi rendező

A 67 éves Attilio Maggiulia franciaországi kulturális költségvetési kiadások lefaragása miatt akart behatolni az Elysée-palota egyik kapuján.

Autójával át akart törni a francia elnöki hivatal, az Elysée-palota egyik kapuján egy párizsi színháznak a kulturális költségvetési kiadások lefaragása miatt elkeseredett rendezője.

A 67 éves olasz Attilio Maggiulit azonnal őrizetbe vették, majd kórházba szállították, mert könnyebb sérüléseket szenvedett. A kapuban csak kisebb károk keletkeztek.


Maggiuli elkeseredett (Fotó: AFP)

A La Comédie Italienne nevű színház rendezője a kis teátrumnak járó támogatások lefaragása elleni tiltakozásul akart áttörni az elnöki palota Grille du Coq nevű kapuján a Gabriel sugárút felől.

Maggiulit már szerda délután is őrizetbe vették a palota közelében, miután autójából elővett egy Harlequin-bábut, amelyet aztán meggyújtott. A rendezőt nem sokkal később elengedték.

Francois Hollande francia elnök azért döntött a hagyományosan nagylelkűnek mondható kulturális kiadások lefaragásáról, hogy ezáltal is csökkentse a költségvetési hiányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik