Nagyvilág

Adakozással segíthetünk a szöktetésben

A kommunista diktatúra Észak-Koreából a legszívesebben sokan megszöknének, de ez igen veszélyes. Most azonban bárki segíthet.

A Liberty In North Korea egy olyan közösségi kezdeményezés, aminek segítségével pénzt gyűjtenek ahhoz, hogy minél többen tudjanak új életet kezdeni a szökés után.

Internetes források szerint Kim Dzsong Un országából 1953 óta mindössze háromszázezer embernek sikerült megszökni Észak-Koreából, de többek között azért sem próbálkoznak tömegesen, mert ha valakit elkapnak, az könnyen arra a sorsra juthat, mint az ország elsőszámú vezetőjének a nagybátyja, kivégzik.

A Liberty In North Korea négy évvel ezelőtti megalakulása óta már 204 embernek segített új életet kezdeni, ennyi ember él biztonságban és szabadon, legtöbbjük a szomszédos Dél-Koreában, Oroszországban vagy Kínában – írja a 444.

Egy szöktetés ára nagyjából 2700 dollár, ami közel hatszázezer forint, ebből az összegből segítik a menekültet új életet kezdeni, erre gyűjtenek a közösségi adományozás segítségével.

A program egyik legfőbb célja és hosszú távú küldetése az, hogy különválassza a köztudatban a diktatórikus vezetést, a politikától és a benne élő embereket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik