Nagyvilág

Heves esőzések és hóesés bénította meg Észak-Olaszországot

Havazás (havazás, )
Havazás (havazás, )

Az ítéletidőnek egy halálos áldozata is van.

Heves esőzés, illetve hóesés bénította meg a közlekedést több autópályán Olaszország északi részében csütörtökön, több körzetben szünetelt az áramszolgáltatás. Az ítéletidőnek egy halálos áldozata is van, egy francia síelőt lavina sodort el Bardonecchia térségében. A hegyi mentők kiásták a hó alól, és bár megpróbálták újraéleszteni, az életét már nem tudták megmenteni.

A polgári védelem tájékoztatása szerint Liguria térségében, ahol 350 milliméter csapadék hullott, árvízveszély fenyeget.Az Appenninek északi részén rekordmennyiségű csapadék hullott. A hegyekben lavinaveszély van. Lombardia északi részén az esőzés falvakat veszélyeztet.

Az erőteljes havazás miatt csütörtökre virradóra 12 órán át szünetelt a vasúti közlekedés Svájc és Olaszország között.A vihar miatt ideiglenesen lezárták Genova kikötőjét. Szardínia közigazgatási központjában, Cagliariban orkánerejű szél kíséretében szintén heves esőzések voltak, a város kikötőjében szünetelt a forgalom.

Akadozik a hajóközlekedés a Nápolyi-öbölben is a délolasz kikötőváros, valamint Ischia és Capri szigetek között. Livorno és Korzika között is felfüggesztették a kompjáratokat. Velencében víz alá került a város több idegenforgalmi nevezetessége.

Az időjárási előrejelzések szerint a következő napokban várhatóan némileg enyhül az idő, bár a hőmérséklet tovább csökken. A csapadékzóna déli irányba tolódik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik