Nagyvilág

A Le Monde szerint is Ferenc pápa az év embere

ferenc-papa(430x286)(1).jpg (ferenc pápa)
ferenc-papa(430x286)(1).jpg (ferenc pápa)

Az amerikai Time és a The Advocate nevű meleg magazin után a francia Le Monde című napilap is Ferenc pápát választotta az év emberének.

A Le Monde pénteki melléklete szerint “nem képtelenség pápamániáról beszélni”, és dicsérte a modernitást, amelyet a katolikus egyházfő megtestesít.

“A hívők között kétségtelen az öröm a visszatérés miatt a keresztény üzenet eredetéhez… A többieket az csábítja, ami modernitásnak tűnik, legalább is a beszédben” – magyarázta a választását a Le Monde.

Ferenc pápára nem csak a szerkesztőség többsége szavazott, hanem az interneten is őt választották a legtöbben, megelőzve Edward Snowdent, aki leleplezte az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) adatgyűjtésének kiterjedt voltát. Azt nem közölték, hogy a pápa hány szavazattal előzte meg Snowdent.

A Le Monde szerint “a majdnem nyomasztó” XVI. Benedek után egy olyan ember érkezett, aki “majdnem általános szimpátiát kelt”, és azt a benyomást, hogy visszaadta a tisztségének az erkölcsi tekintélyt és a hitelességet.

Az újság címlapján egy Ferenc arcképével díszített csésze látható, amelyet a Vatikánban árulnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik