Nagyvilág

Négy öngyilkos merénylő gyilkolt Irakban

irak-robbantas(960x640)(1).jpg (irak, robbantás)
irak-robbantas(960x640)(1).jpg (irak, robbantás)

Huszonegy ember halt meg öngyilkos merényletekben és pokolgépes támadásokban hétfőn Irakban.

A legsúlyosabb incidens a Bagdadtól 180 kilométerre északra fekvő Baidzsi városában történt, ahol négy, robbanóanyaggal megpakolt mellényt viselő támadó kerített hatalmába egy rendőrőrsöt, miután felrobbantotta az épület előtt parkoló gépkocsit. Ketten közülük felrobbantották magukat az épületben, és kioltották öt rendőr életét. Két társuk egy órán át ellenőrzése alatt tartotta a rendőrőrsöt, majd amikor kommandósok be akartak hatolni az épületbe, ők is felrobbantották magukat.

Egy rendőrségi illetékes szerint a baidzsi támadók valószínűleg ki akarták szabadítani a rendőrőrsön fogva tartott társaikat, de mindnyájan meghaltak, mielőtt elérték a fogdát.

Kórházi források szerint Bagdadban 14 ember életét oltották ki gépkocsikban és utak mentét elrejtett pokolgépek, a sebesültek száma pedig eléri a 34-et.

A merényletek elkövetési módjából arra lehet következtetni, hogy az al-Kaida terrorszervezet iraki szárnya áll a hétfői iraki támadások mögött. A csoport az idén egyesült a terrorhálózat szíriai szárnyával, létrehozva az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) nevű ernyőszervezetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik