Nagyvilág

Kiürítették a Harvard Egyetemet

Meg nem erősített hírek szerint négy helyszínen találtak robbanóeszközt a Harvard Egyetemen.

A négy érintett épületet kiürítik, a hatóságok már a helyszínen vannak – olvasható az egyetem honlapján. Az intézmény vezetősége mindent megtesz a tanulók és az alkalmazottak biztonsága érdekében. További információt későbbre ígértek.

Az egyetem területére kizárólag a harvardos igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be. A rendőrség továbbra sem erősítette meg, hogy robbanószerek vannak az épületekben.

A legfrissebb hírek szerint már az FBI emberei is vizsgálják a campus területét. Az egyetem vezetése a mára meghirdetett vizsgák mihamarabbi pótlását tervezi.

Egyetemi rendőrök

A Harvard akkora nagy, hogy saját rendőrörse van. Az egyetemi rendőrség éves összesítéséből kiderül, hogy leginkább rablás, alkohol- és drogvisszaélések formájában ütköztek törvénybe a hallgatók, de a szexuális tárgyú bűncselekményekből is akadt. Összesen 136 bejelentés érkezett valamilyen formában, ebből 38 szexuális eredetű (de ide az is beleszámít, ha valaki megfogdosott valakit, nem csak a kifejezett erőszakos nemi közösülés), 34 lopás, és 28 testi sértés, 21 rablás volt. A rendőrség 21 főt tartóztatot le drogvisszaélés miatt, és összesen egyet illegális fegyvertartás miatt. Ezek a számok 21 ezer hallgatóra vetítve kifejezetten jó arányokat adnak, persze a Harvardra nem jellemző a mélyszegénység miatt bűnözésbe kergetett hallgatóság… A magányegyetemre az éves díj 36-52 ezer dollár között mozog, ez 7,8-11,3 millió forintnak felel meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik