Nagyvilág

Hóangyalkát csináltak a pápából

ferenc-papa(430x286)(1).jpg (ferenc pápa)
ferenc-papa(430x286)(1).jpg (ferenc pápa)

A The New Yorker magazin az Év Embere, I. Ferenc pápa előtt tiszteleg egy rajzos címlappal.

A katolikus egyházfő a hóban fekszik és angyalkázik – ezzel a rajzzal a címlapján jelenik meg a The New Yorker magazin következő száma. “Ferenc pápa egy rendes pasinak, a béke és a jóság őszinte támogatójának tűnik. De ki vagyok én, hogy megítéljem?” – nyilatkozta Barry Blitt, az a művész, aki a borítót tervezte.


Fotó: Facebook

Az Év Embere

A Time magazin szerint Ferenc pápa, “az emberek pápája” lett az Év embere 2013-ban. Az indoklás szerint a katolikus egyházfő “a lelkiismeret új hangjává vált” pápaságának kilenc hónapja alatt. “Ritkán történik meg, hogy a nemzetközi színtér egy új szereplője ilyen gyorsan ekkora figyelmet keltsen fiatalok és idősek, hívők és nem hívők körében egyaránt” – jelentette ki Nancy Gibbs, a Time főszerkesztője.

A Time internetes oldalán azt írta, hogy Ferenc pápa rövid idő alatt milliók képzeletét ragadta meg, akik már minden reményüket elveszítették az egyházban. A Vatikán üdvözölte a Time választását. Federico Lombardi szóvivő pozitív jelzésnek nevezte a döntést, amely egy olyan emberre vonatkozik, aki a mai világban spirituális és vallási értékekért száll síkra, és mélyenszántó gondolatokat fogalmaz meg a békéről és igazságosságról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik