Nagyvilág

A pápa újabb meglepetése

ferenc-papa(430x286)(1).jpg (ferenc pápa)
ferenc-papa(430x286)(1).jpg (ferenc pápa)

Metrójegyet, telefonkártyát, borítékot osztott a szegényeknek I. Ferenc.

A szeretteikkel való kapcsolattartást megkönnyítő eszközöket – felbélyegzett borítékot, metrójegyet és telefonkártyát – adományoz karácsonyra Ferenc pápa Róma szegényeinek.

A Vatikán közleménye szerint 2000 ilyen szokatlan segélycsomagot osztanak szét azon rászorulók között, akikkel az egyházfő már személyesen is találkozott, illetve akik rendszeresen látogatják a Szentszék által működtetett ingyenkonyhákat.

Kommunikációs segélycsomag

A vatikáni bélyeggel bérmentesített boríték tartalmaz egy karácsonyi üdvözlőlapot, amely Ferenc pápa kézjegyét viseli. A vatikáni posta biztosítja a telefonkártyákat is, míg az ATAC római közlekedési vállalat 4000 darab egész napra szóló metrójegyet adományozott a karácsonyi segélyakcióhoz.

A közlemény szerint Ferenc pápa főalamizsnását, Konrad Krajewskit bizta meg az adományozás lebonyolításával, amelyben igénybe veszik Teréz anya ételosztásban tevékeny apácáinak közreműködését is.

Bár hasonló “kommunikációs segélycsomagra” még nem volt példa a Vatikán történetében, Ferenc pápa októberben, egy 366 halottat követelő hajótörés után már osztatott szét telefonkártyákat a dél-olaszországi Lampedusa szigetén rekedt illegális bevándorlók körében, hogy felhívassák hozzátartozóikat.

Újabb megmosolyogtató kép a pápáról

A pápa hétvégi programjáról egy kép is bejárta a világot. Egy kisfiú levette a sapkáját, hogy megsimogathassa a fejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik