Nagyvilág

Kamionblokád Olaszországban

kamionblokad-Olaszorszagban(960x640)(1).jpg (kamionblokád, kamion, )
kamionblokad-Olaszorszagban(960x640)(1).jpg (kamionblokád, kamion, )

Egyelőre két napra hirdetették akciójukat a fuvarozók. Benzin- és élelmiszerhiányt okozhatnak.

Vasárnap éjféltől Olaszország száz pontján kezdenek demonstrációba a megélhetésükért sztrájkoló olasz fuvarozók, akik az autósztrádák és vasútvonalak lezárására készülnek.

A kamionosok országos tiltakozó akciója miatt az olasz autósztrádákon már vasárnap este hat órától feloldják  a teherszállító gépjárművekre a hétvégeken vonatkozó korlátozást a később várható forgalmi káosz megelőzésére.

Tavaly is ilyenkor volt blokád

Az olasz fuvarozókat tömörítő Trasportounito és más társszakszervezetek a római kormánynak az ágazatot sújtó megszorító intézkedéseivel szemben hirdették meg a tüntetést egyelőre vasárnapra és hétfőre. Nem kizárt azonban, hogy a kamionossztrájk több napig tart, ahogyan tavaly is történt, akkor is a karácsony környékén.

kamionblokád Olaszországban 2012-ben (Fotó: MTI)

A kamionosok gépjárműveikkel a nagyobb olasz városok terein, a városokba bevezető országutakon, az autósztráda kapuknál, vasúti csomópontoknál és kikötőkben tartanak demonstrációkat.

A hatóságok előre jelezték, hogy nem engedik meg a közlekedési vonalak elfoglalását. A tüntetők célja azonban az, hogy forgalmi blokádot teremtsenek.

Felvásárlási pánik

Az olasz lakosság felkészült a legrosszabbra: a hétvégén hosszú sorok álltak a benzinkutaknál, és sokan előre bevásároltak arra az esetre, ha a kamionosblokád megbénítja az üzemanyag- és élelmiszer-ellátást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik