Nagyvilág

Eltüntették Kim Dzsong Un rokonát a dokumentumfilmből

kim-dzsong-un(960x640)(2).jpg (kim dzsong un)
kim-dzsong-un(960x640)(2).jpg (kim dzsong un)

Kegyvesztett lett, ezért kivágták az alkotásból az észak-koreai vezető nagynénjének férjét.

Dzsang Szong Teket eltüntették egy dokumentumfilmből, amelyet az észak-koreaiak szombaton már kilencedszer nézhették meg a tévében.

A film Kim Dzsong Unról szól, a “felújított” változat 13 jelenetében a szóban forgó rokon arcát vagy felismerhetetlenné tették, vagy teljesen “száműzték” az alkotásból.

Dzsang Szong Tek korábban Észak-Korea második legnagyobb hatalmú emberének számított, Kim mentoraként emlegették.

Politikai mozgolódás

A dél-koreai hírszerzés értesülései szerint a nagybácsit még novemberben váltották le az Állami Védelmi Bizottságban, az ország legmagasabb döntéshozó testületében elfoglalt elnökhelyettesi posztjáról, több bizalmasát pedig kivégezték. Ha így van, akkor ez a legjelentősebb politikai mozgás az észak-koreai hatalom csúcsberkeiben azóta, hogy Kim Dzsong Un 2011 decemberében – apja, Kim Dzsong Il halálát követően – átvette a világtól elzárt ország vezetését.

Dzsang felesége Kim Dzsong Il húga. Dzsang jelentős támogatást nyújtott unokaöccsének az ország vezetőjeként tett első lépéseiben. Dél-koreai vélekedések szerint Dzsang ugyan november eleje óta nem szerepelt a hivatalos médiában, de életben lehet és nem fenyegeti semmilyen veszély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik