Nagyvilág

Kocsmára zuhant helikopter: 3 halott, 32 sérült

Kocsmára zuhant helikopter (kocsma, helikoter, glasgow,)
Kocsmára zuhant helikopter (kocsma, helikoter, glasgow,)

Hárman meghaltak. Harminckét sérültet kórházba vittek a Glasgowban történt helikopterbaleset helyszínéről.

A sérültek számáról szóló első hivatalos tájékoztatásban nem esett szó halálos áldozatokról, de Alex Salmond skót kormányfő hajnali Twitter-üzenetében közölte: tekintettel a baleset súlyosságára, “mindenkinek fel kell készülnie” arra, hogy a szerencsétlenségnek halálos áldozatai vannak. Ez később beigazolódott. A rendőrség közölte: három halálos áldozata volt a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek.

A helyszínről reggelig 32 sérültet vittek kórházba, többük állapota kórházi források szerint “nagyon súlyos”. Péntek éjjel egy rendőrségi helikopter zuhant a skót nagyváros egyik legnépszerűbb pubjára. A helikopter, amelyen a pilóta mellett két rendőrtiszt volt, a zsúfolásig telt ivó lapos tetejébe csapódott és átütötte a tetőszerkezetet, de nem robbant fel, és tűz sem keletkezett.

Mint korábban megírtuk: péntek éjjel egy rendőrségi helikopter zuhant a skót nagyváros egyik legnépszerűbb pubjára. A helikopter, amelyen a pilóta mellett két rendőrtiszt volt, a zsúfolásig telt ivó lapos tetejébe csapódott és átütötte a tetőszerkezetet, de nem robbant fel, és tűz sem keletkezett.

A szerencsétlenség pillanatában hozzávetőleg 120-an tartózkodtak a pubban. Legtöbbjüket sikerült kimenekíteni, de a hatóságok attól tartanak, hogy többen bennrekedhettek a beomlott tetőszerkezet által elzárt épületrészben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik