Nagyvilág

Adok-kapok: élesedik az Andor-Cameron vita

Az egyik brit bulvárlap után David Cameron kormányfő is megtámadta a magyar uniós biztost. A vita a Nagy-Britanniában élő bevándorlók, főként a kelet-európaiak miatt robbant ki. Cameron szerint többségük gyakorlatilag ingyenélő, Andor László szerint viszont ilyet állítani erős túlzás és rossz irányba visz.

„Teljesen elfogadhatatlannak tartom Andor László szavait. Nagy-Britannia az egyik legnyitottabb, legbőkezűbb és legtoleránsabb ország a földön, mást állítani elég nagy hiba. De fontos, hogy ezt a toleranciát és bőkezűséget senki se használja ki. Andor biztos úrnak nem ezzel kellene foglalkoznia, főként azért, mert a fizetését a brit adófizetőktől is kapja, szóval a jövőben jobb viselkedést várok el tőle” – nyilatkozta Cameron.

Andor László telefonon a Hír24-nek azt mondta: amikor a britek segélyturizmusról beszélnek, akkor igenis túlreagálják a problémát.

“Azt gondolom, nagyon fontos a tények, az elemzés mezejére terelni ezt a párbeszédet és bemutatni a brit társadalomnak, hogy ők alapvetően nyertesei a szabad munkaerő-áramlásnak. Nagy-Britannia nagyon sokat profitált az elmúlt években. Sőt, még a jóléti költségvetésnek is nettó befizetői a migránsok! Ennek az ellenkezőjét, ha tetszik, sejtetni politikai retorikában, azt gondolom, problematikus, és részünkről megkérdőjelezendő” – mondta a magyar biztos.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik