Nagyvilág

Nem akar vécét pucolni Berlusconi

Berlusconi (Berlusconi)
Berlusconi (Berlusconi)

Az adócsalás miatt elítélt korábbi olasz miniszterelnök fel van háborodva azon, hogy közmunkát kell végeznie.

Silvio Berlusconi puccsnak nevezte parlamenti mandátumának közelgő elvesztését – írja a Reuters. A korábban pikáns szexpartikat is rendező olasz politikus szerint az olasz államelnöknek, Giorgio Napolitanonak anélkül kellene őt kegyelemben részesíteni, hogy ő egyáltalán kérvényezné azt, holott a hatályos jogszabályok szerint ez elengedhetetlen feltétele a közkegyelem megadásának, de Berlusconi szerint ez jár neki.

Az augusztusban adócsalás miatt elítélt 77 éves politikus pártja, a Forza Italia fiatal szimpatizánsai előtt elmondott beszédében hangsúlyozta, a jövő héten valószínűleg megfosztják parlamenti mandátumától, de ő ebbe nem akar beletörődni.

De még ennél is jobban zavarja az ítélet szerinti egy év közmunka. „Ha vécét kell takarítanom, az nemcsak engem, hanem egész Olaszországot nevetségessé teszi!” – tette hozzá.

A helyzetet már a náci Németországhoz is hasonlította Berlusconi

Korábban a politikus azt nyilatkozta, az ellene folyó eljárások miatt gyermekei úgy érzik magukat, mint ahogy a zsidó családok érezhették magukat Hitler uralma alatt Németországban”, majd hozzátette, egész Olaszország szembefordult vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik