Nagyvilág

Halálos túszdráma egy portugál étteremben

túszdráma Portugáliában (portugália, lövöldözés, túszdráma, )
túszdráma Portugáliában (portugália, lövöldözés, túszdráma, )

Rendőrök tűzpárbajban végeztek egy kelet-európai túszejtővel Portugáliában vasárnap, miután a férfi gránátokat dobált és fejbe lőtt egy rendőrt, aki belehalt sérüléseibe.

A hétórás túszejtésben a két halálos áldozat mellett hat további ember, köztük négy rendőr sebesült meg az ország középső részén fekvő Pinhal Novo település egy éttermében.

A hatóságok szerint a kelet-európai származású férfi enni tért be a Menedék elnevezésű étterembe, de később fegyvert rántott és pénzt követelt a vendégektől.

A vendégek nagy része el tudott menekülni a Menedékből, de néhányukat foglyul ejtette a támadó, aki a rendőrök kiérkezése után elbarikádozta magát túszaival az étteremben, és hosszas tűzpárbajba keveredett.

Az RTP portugál tévécsatorna szerint a túszejtő egy moldáv vendégmunkás volt, aki már jó néhány éve Portugáliában élt és az építőiparban dolgozott. A híradás szerint pár hónapja elvesztette állását és lakását, és a kocsijában lakott Pinhal Novo környékén.

A RTP híradása szerint a támadónál négy gránát volt, a négy rendőr és két civil ez utóbbiak robbanásai következtében szenvedték el döntően könnyebb sérüléseiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik