Nagyvilág

Hamvasztása előtt felsírt a csecsemő

Újszülött, csecsemő (újszülött)
Újszülött, csecsemő (újszülött)

Halottnak nyilvánították az egyhónapos kínai kisfiút, akit már hamvasztásra vittek, amikor kiderült, életben van.

Az egyhónapos babát azonnal visszavitték az anhuji tartományi gyermekkórházba, ahol az intenzív osztályon kezelik.
A csecsemőt halottnak ítélő orvost és a mellé beosztott ápolót elbocsátották állásából.

A baba veleszületett légzési nehézségekkel küszködött és súlyos beteg volt. Szülei múlt kedden beleegyeztek, hogy a kórház abbahagyja a kezelését. Szerdán reggel a szokásos eljárás szerint elszállították hamvasztásra, ám az utolsó pillanatban a fiú felsírt.

Hasonló eset történt Kolumbiában is, ahol megszületése után nyilvánítottak halottnak egy babát. A Csoda névre keresztelt kislányt a szülés után halottnak nyilvánították az orvosok, de tíz órával később a hullaházban kiderült, hogy mégis életben van. Bár visszavitték a kórházba, légzési problémák miatt nem sikerültéletben tartani.

Tetszhalál

A halál nem egy pillanat alatt zajléik le (kivéve persze amikor valaki szörnyethal) a klinikai és a biológiai halál között még megfordítható az elmúlás. Klínikai halálban a légzés, keringés agyműködés már nem működik, tehát nincs szívverés, légzés. Sőt előfordul, hogy a szervezet magától képes visszafordítani a halál felé száguldó fekete autóját…

Volt már példa, hogy egy 52 éves asszony a halálos ágyán szólt a lányához – előtte az orvosok 45 percen keresztülk próbálták újraéleszteni. Egy brazil kamionsofőrt öt drogdíler támatta meg, fejbelőtték töbször, majd elásták, és még kapott pár golyót a testébe. A férfi kikaparta magát a sírból, majd elballagott egy közeli kórházba, ahol szépen kikapták a golyókat fejéből… Egy 80 éves dél-afrikai bácsi asztmaroham után “hunyt el”, és a hullaházban ébredt fel – kétségbeesett dörömbölésekor azt hitték, megjöttek a zombik… Elvileg ma már szinte 100%-osan megállapítható a halál beállta (elektromos ingerekre nincs reakció, hullamerevség, hullafoltok, agytevékenység leállása stb.), de kivételek, csodás feltámadások előfordulnak mindig.

Árulkodó csecsemősírás

Bár sokaknak egyformának tűnik a csecsemők sírása (azért a szülők képesek megkülönböztetni bizonyos sírástípusokat, mintha egy nyelv szavait, mondatait értelmeznék), számítógépes elemzéssel ki lehet szűrni a halláskárosult csecsemőket a sírás alapján, ugyanis máshogy sírnak azok a babák, akik nem hallják magukat. A külső szemlélőnek persze nagyjából ugyanaz az élmény, de a halláskárosult babák sírása más frekvenciatartományokban erősebb, mint a hallóké, és ezt nagy biztonsággal lehet kimutatni számítógépes elemzéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik