Nagyvilág

Elpusztultak a gázai kisoroszlánok

oroszlán (oroszlán)
oroszlán (oroszlán)

A palesztin területen fekvő állatkert nem rendelkezik a kölykök tartásához szükséges szakértelemmel és eszközökkel.

A két oroszlánkölyköt egy betegség vitte el – közölte Mohammad Abdel-Rahman, a Bisszán nevű állatkert igazgatója, aki nem határozta meg, hogy pontosan milyen kór okozta halálukat. Elismerte azonban, hogy az állatkert dolgozói nem tudtak segíteni a kicsiken, mert nincs gyakorlatuk az oroszlánkölykök ápolásában, és nincsenek meg az eszközeik sem.

Az igazgató a Gázai övezetet sújtó izraeli blokádot hibáztatta azért, hogy nem álltak rendelkezésre az ilyen helyzetekben szükséges táplálékok és gyógyszerek. Azt mondta, hogy megpróbáltak kapcsolatba lépni egyiptomi szakemberekkel, de a zárlat miatt ez nem sikerült.

A kölykök hétfői születését a Hamász palesztin iszlamista mozgalom jelentette be kedden. Az egyik kisoroszlánt egy rakétáról Fadzsrnak, a másikat pedig az izraeli hadsereg ellen 2012 novemberében vívott ütközetről Szidzsilnek nevezték el.

Gázában először születettek oroszlánok, szüleiket négy éve Egyiptomból egy alagúton át csempészték palesztin területre. Az egyiptomi hadsereg a közelmúltban lerombolta az összes alagutat, amelyen át a palesztinok az Izrael által letiltott termékeket becsempészték külföldről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik