Nagyvilág

Ugyanott szállítja a szemetet az angol Tesco, ahol az ételt

Tesco (Tesco)
Tesco (Tesco)

Különös módszerrel próbál lefaragni költségein az áruházlánc Angliában: nemcsak élelmiszereket szállítanak ki a nagyobb üzletekhez, hanem a szemetet is elviszik. Ugyanazzal a járművel.

Kisebbfajta felháborodást keltett Angliában a Tesco. Az áruházlánc ugyanis azokkal a teherautókkal szállítja el a szemetet, amelyekkel az élelmiszert is hozza-viszi – írja aThe Guardian.

A kiskereskedő-áruházlánca közel 600 angliai szupermarketénél döntött úgy, hogy nem szerződik egy céggel sem, inkább házon belül intézi el a szemétszállítást.

Az áruházak zsákokba gyűjtött szemetét fémkeretes ketrecekbe teszik, ezeket veszik fel az amúgy élelmiszereket szállító és az üzleteknek elosztó teherautók. A járművek leteszik a szemetet a kijelölt helyen, majd visszatérnek az elosztóközpontokhoz, hogy újra felvegyék az elszállítandó élelmiszer-rakományt.

A Tesco szóvivője a lapnak nyilatkozva próbálta nyugtatni a kedélyeket. Mint mondta, a kisebb, a házhozszállításhoz használt járművek nem tartoznak ebbe a rendszerbe, amely egyébként környezettudatosabb is, hiszen kevesebb autót kell forgalomba állítani.

A szóvivő azt is hangsúlyozta, hogy a módszer nem jelent higiéniai kockázatot, mivel a teherautókat minden kör után alaposan kitisztítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik