Nagyvilág

Putyin hivatalosan is keményebb Chuck Norrisnál

putyin (putyin)
putyin (putyin)

Nem azért, mert atomfegyverei vannak. Puszta kézzel is az.

Vlagyimir Putyin a sportban is feljutott a legmagasabb csúcsra: a jelenleg a Dél-Koreai Köztársaságban tartózkodó orosz elnök megkapta a taekwondo sportban elérhető legmagasabb fokozatot, a kilencedik dant, Choue Chung-won-tól, a sport világszervezetének fejétől. Putyin a mai naptól fogva a Tiszteletreméltó Nagymester, vagyis a Sasung címet viseli – jelentette az International Business Times.

Az amerikai harcművészből lett akciósztár, Chuck Norris „csak” nyolc danos szintig jutott a koreai eredetű küzdősportban, Putyin így hivatalosan puszta kézzel is legyőzné őt.

A 61 éves elnök egyébként meglepő szerénységgel nyilatkozott új rangját illetően:

„Nem hiszem, hogy valóban kiérdemeltem ilyen magas fokozatot. Mondjuk úgy, hogy ez egy kampány része, melyben ezt a csodálatos küzdősportot szeretnénk kedveltté tenni a világban. Oroszország mindent megtesz, hogy hozzájáruljon a hazai népszerűségéhez.”

Az ex-KGB-ügynök Putyin nem csak a taekwondoért rajong. A cselgáncsot szintén magas szinten műveli: a Nemzetközi Cselgáncsszövetségtől tavaly kapta meg a nyolcadik danját. Putyin elkötelezettségét a küzdősportok iránt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy saját oktató DVD-t is megjelentetett, „Tanulj cselgáncsozni Vlagyimir Putyinnal” címmel, 2008-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik